Konsultationen foregår i et lånt lokale i den hvide længe ud til vejen på Tostholmvej 7, 2640 Hedehusene – området bag gitterlågen er privat. Det er vigtigt, at du parkerer foran hallen eller længen. Lufter du din hund langs vejen, er det vigtigt, at du har den i snor og samler op efter jer. Den indhegnede fold er privat område og må ikke bruges.

Inden I kommer til jeres konsultation, er det vigtigt, at følgende efterleves på bedst mulig vis:

– Hunden skal have været på en kort luftetur; ingen lange ture lige op til, da kroppen vil være varm, og spændinger kan derfor være svære at spotte

– Hunden skal være tør og ren; ingen svømmetur, ud i regnen og mudderpøl lige inden. Er det dårligt vejr, så sørg for, at den har et dækken på, og hav håndklæde med til at tørre poterne

– Hunden skal være børstet igennem, så der ikke er filtret hår eller grene, blade mv. i pelsen. Det kan være til stor gene og give ubehag hos hunden under afspænding

– Husk et tæppe og godbidder; jeg har en måtte vi er på, men min erfaring er, at det er rart for hunden at have sit eget tæppe med. Mange små bløde godbidder eller paté på tube, da det er nemmere for hunden at tygge på

Hundene reagerer meget forskelligt efter en konsultation. Nogle hunde bliver meget trætte, andre bliver energiske. Nogle hunde bliver meget tørstige. Nogle hunde skal tisse rigtig meget, andre kan få tynd mave.

Det er vigtigt, at du sørger for, at hunden kan slappe af bagefter, og at den har adgang til friskt vand.

Når konsultationen er ovre, arbejder hundens krop selv videre i nogle dage. Derfor anbefaler jeg, at hunden holdes i nogenlunde ro. Den må gerne komme på gåture, men jeg vil fraråde frit løb i terrænet, lange gåture, gåture i udfordrende eller ujævnt terræn (meget bakket/glat/tungt terræn, områder med huller osv.), træning af hård fysisk karakter som fx marktræning, jagt eller agility, løbeture, bikejoring/kick-bike eller vild leg med andre hunde. Kroppen skal have ro til at arbejde videre selv, da man ellers kan opleve, at terapien ikke har den ønskede effekt, fordi kroppen “går tilbage” til som det var før, eller i visse tilfælde bliver den mere spændt. Det kan derfor være en fordel, at der laves noget hjernegymnastik i de to dage – vær kreativ.


Jeg vil anbefale, at du følger mine anvisninger om ro, og evt. at lægge en aktivitet på hylden for en stund, hvis der er tale om, at jeg finder mere end blot småting eller hvis din hund er meget spændt op. Dette er helt og holdent for din hunds, og din egen skyld, da din hund ellers ikke får det fulde udbytte af terapien, og du dermed risikerer, at der ikke vil være forbedring eller at det tager meget længere tid.

Skulle du blive i tvivl om noget efter jeres besøg, så er det bedre at du kontakter mig en gang for meget end en gang for lidt. Jeg vil hjertens gerne besvare dine spørgsmål.

Vigtigt

Jeg forbeholder mig retten til at afvise jer hvis:

– hunden har en skade, der ikke har været konsulteret hos dyrlægen
– hunden er nyligt opereret og ikke er færdig med programmet fra dyrlægen
– hunden har kræft
– hunden har åbne sår eller eksem i udbrud
– hunden er på smertestillende (ikke fast smertestillende), penicillin eller antibiotikakur
– hunden er drægtig
– hunden viser tegn på smerte eller lign. der ikke kan afhjælpes med afspænding


Jeg hjælper gerne når:

– hunden er på fast smertestillende som fx ved spondylose eller gigt
– hunden er færdig med smertestillende, penicillin eller antibiotikakur (der bør gå 14 dage efter sidste omgang er givet før terapi påbegyndes)
– hunden har dysplasi, OCD, diskusprolaps, gigt mv.
– hunden er færdig med programmet fra dyrlægen efter operation
– hunden har haft forstuvet en tå eller andet
– hunden har haft en skade, været tilset af dyrlægen og fået ok til konsultation

Jeg henviser til en anden hvis

– jeg ikke synes, mine kompetencer rækker til det din hund har behov for