Jeg bruger forskellige teknikker i løbet af en konsultation. Afhængigt af hunden og de ting der måtte dukke op, kan konsultationen se forskellig ud fra gang til gang.

Fascia, også kendt som bindevævet, arbejder sammen med musklerne og organerne på tværs af kroppen. Faktisk kan hundens muskler ikke fungere uden fascia.

Derfor er det vigtigt, at hundens bindevæv føles elastisk. Det handler ikke om, hvor meget huden kan trækkes ud, det handler om kvaliteten og følelsen af elasticiteten.

Ved fascialøsning er der forskellige teknikker, der kan afhjælpe et ufleksibelt væv. Det kan være blide bevægelser med flad hånd, det kan være at nulre eller rulle huden i blide bevægelser.

Fascialøsning er med til at øge heling af vævet efter operation eller skade, reducere stress, give bedre kropsholdning, samt forbedre fleksibilitet og bevægelse.



Massage

De massageteknikker jeg bruger, tager udgangspunkt i Intelligent Touch og den traditionelle svenske massage. Ud over dette bruges triggerpunkter, stresspunkter, trykpunkter og specialmassage. Jeg har en holistisk tilgang til massagen, og vil derfor søge efter relationen mellem muskelspændingerne fremfor at fokusere på kun det sted, hvor der tydeligt er en ubalance eller reaktion.

Massage er med til at øge blodcirkulationen, lindre smerter og muskelspændinger, forebyggelse af skader, fremmer præstation, stressreduktion, forbedret bevægelighed og fleksibilitet samt giver øget velvære.



Kranio Sakral Terapi (KST)

Det er en blid påvirkning af hundens krop, da der benyttes et 5 gram tryk.

KST påvirker fortrinsvist kranieknoglerne samt korsbenet, men teknikkerne kan bruges overalt på kroppen, da det er blidt og dybdegående.

Jeg arbejder med blide stræk og tryk, der afspænder knoglerne i forhold til hinanden, og dermed også musklerne. Cerebrospinalvæsken og hjernehinderne er direkte forbundet til korsbenet, hvorfor disse også påvirkes.

KST bruges til afbalancering af:

*Problemer i bevægeapparatet
*Problemer i knogle- og muskelsystemer
*Muskelspændinger
*Problemer med led
*Balanceproblemer
*Stress



Ledmobilisering

Ubalancer og nedsat bevægelighed i hundens led giver ofte muskelspændinger og påvirker derfor også ligamenterne omkring leddene. Alle leddene i hundens krop kan således påvirke musklerne og ligamenterne, men de led der typisk giver problemer, er nakke/hals, ryg, lænd, hofter og bækken.

Leddene påvirkes ved blid passiv bevægelse inden for den ramme, som leddet bør kunne arbejde i inden for normal funktion. Dette er med henblik på at kunne genetablere optimal bevægelse, balance og funktion i leddet.

Via teknikker, primært inspireret af blid osteopati og fysioterapi, kan jeg hjælpe leddet til optimal bevægelse.

Der arbejdes med blide ikke-skadelige teknikker, og jeg henviser gerne til dyrlæge eller en kiropraktor, som har en anden, og på visse områder, mere dybdegående uddannelse end min, hvis jeg har mistanke om problemer der kræver anden undersøgelse eller hvis jeg vurderer, at der skal bruges andre teknikker (fx ledmanipulation).

Ledmobilisering er med til at øge ledbevægelsen, lindre smerte og øge fleksibiliteten.

Fysioterapeutisk træning

Fx udstrækning og passive bevægelser af led, træning af bestemte muskelgrupper, propriocpetorisk træning. Dette kan være et nyttigt supplement ifm. fysiurgisk terapi, men kan også være et selvstændigt ”værktøj” fx ifm. genoptræning efter skade eller operation.